Gastroenteroloji ve Endoskopi

Bilgi ve Randevu Hattı

e-Hizmetler

Gastroenteroloji ve Endoskopi

1-GASTROSKOPİ:
Gastroskopi işlemi öncesi hastanın boğazı lokal uyuşturucu sprey ile uyuşturularak hastanın işlem esnasında öğürme ve bulantılarını önlemiş oluyoruz. Daha sonra hastaya damar yolu ile, hastada hafif uyku hali yapan derin sedasyon anestezi yapıyoruz. Hastanın ağrı, panik, heyecan, stres gibi olumsuzlukları yaşamasını  önlemiş oluyoruz.
Üst sindirim sistemini oluşturan yemek borusu( özofagus), mide ve onikiparmak bağırsağının (duodenum), görüntülenmesi işlemidir. Görüntüleme ile birlikte burada görülen lezyonların tanı , müdahale ve  tedavi imkanı da  sağlanır.
Gastroskopi işlemi ile, midede  görülen tüm lezyonlardan biopsi alma, polip  ve yabancı cisimleri çıkarma ve kanamaları durdurma gibi işlemler yapılmaktadır.
Toplumda sık karşılaşılan REFLÜ,(GÖRH) hastalığının tanı ve tedavisini gastroskopi ile yapıyoruz.  Hastalığın mide ve yemek borusunda yaptığı hasarın tespiti, derecelendirmesi yapılabilmektedir.
Yemek borusuna kaçan, reflüye sebep olan  mide asidinin derecesini, kaçış sayısını ölçen PH- METRE kateteri  ile  derecelendirmesini yapıyoruz  ve tedavisini yönlendiriyoruz. Reflünün tipik  olan göğüs arkasında  yanma şikayeti yanın da ,yine reflünün sebep olduğu atipik dediğimiz teşhis konamayan öksürük, astım, boğazda takıntı, gıcık hissi, ses kısıklığı gibi  şikayetlerin  tanısında bize yol gösterici olmaktadır.
2- KOLONOSKOPİ:
Alt sindirim sisteminin incelenmesi  işlemi yapılır. Kalın bağırsağın tamamı ile, ince bağırsağın son kısmı görüntülenir. Makattan (anüs) girilir. Önce  bu bölgedeki   anal fissür (çatlak) ,fistül ,hemoroit gözlenir,  bağırsak içinde ilerlenerek kanama, ülser, tümör, iltihap gibi lezyonlar  izlenir, gerekli görüldüğünde  müdahale  edilir. Kanserin öncüsü olarak bilinen polipler çıkarılarak, ileride oluşabilecek  kanserden korunmuş olur.
Bağırsak veya midesinden açık veya gizli kanama geçirenler.
Kansızlık (anemi ) tanısı konanlar,
Ailesinde mide ve bağırsak kanseri hikayesi olanlar,
50 yaşını geçmiş olanlar,
Son dönemde tuvalet alışkanlığında değişim yaşayanlar.
Devamlı kabızlık çekenler
Yemekten sonra kusanlar
Geçmeyen  uzun süren ishaller, kanlı ishaller
Gaz ve gaita kaçıranlar
 Olası kanserden korunmak için, mutlak surette gastroskopi ve kolonoskopi işlemi yaptırmalıdırlar.
Placeholder image

Gastroenteroloji ve Endoskopi

ENDOSKOPİ

Mide ve bağırsak benzeri içi boş organların, iç kısmının gelişmiş, fiber optik cihazlarla, doğrudan görüntülenerek incelenmesi işlemidir.
Gastroentrolojide ; Endoskopi işlemi iki şekilde yapılmaktadır,

GASTROSKOPİ

Gastroskopi işlemi öncesi hastanın boğazı lokal uyuşturucu sprey ile uyuşturularak hastanın işlem esnasında öğürme ve bulantılarını önlemiş oluyoruz. Daha sonra hastaya damar yolu ile, hastada hafif uyku hali yapan derin sedasyon anestezi yapıyoruz. Hastanın ağrı, panik, heyecan, stres gibi olumsuzlukları yaşamasını önlemiş oluyoruz.
Üst sindirim sistemini oluşturan yemek borusu (özofagus), mide ve onikiparmak bağırsağının (duodenum), görüntülenmesi işlemidir. Görüntüleme ile birlikte burada görülen lezyonların tanı, müdahale ve tedavi imkanı da sağlanır.
Gastroskopi işlemi ile, midede görülen tüm lezyonlardan biopsi alma, polip ve yabancı cisimleri çıkarma ve kanamaları durdurma gibi işlemler yapılmaktadır.
Toplumda sık karşılaşılan REFLÜ,(GÖRH) hastalığının tanı ve tedavisini gastroskopi ile yapıyoruz. Hastalığın mide ve yemek borusunda yaptığı hasarın tespiti, derecelendirmesi yapılabilmektedir.
Yemek borusuna kaçan, reflüye sebep olan mide asidinin derecesini, kaçış sayısını ölçen PH- METRE kateteri ile derecelendirmesini yapıyoruz ve tedavisini yönlendiriyoruz. Reflünün tipik olan göğüs arkasında yanma şikayeti yanın da, yine reflünün sebep olduğu atipik dediğimiz teşhis konamayan öksürük, astım, boğazda takıntı, gıcık hissi, ses kısıklığı gibi şikayetlerin tanısında bize yol gösterici olmaktadır.
2- KOLONOSKOPİ:
Alt sindirim sisteminin incelenmesi işlemi yapılır. Kalın bağırsağın tamamı ile, ince bağırsağın son kısmı görüntülenir. Makattan (anüs) girilir. Önce bu bölgedeki anal fissür (çatlak), fistül, hemoroit gözlenir, bağırsak içinde ilerlenerek kanama, ülser, tümör, iltihap gibi lezyonlar izlenir, gerekli görüldüğünde müdahale edilir. Kanserin öncüsü olarak bilinen polipler çıkarılarak, ileride oluşabilecek kanserden korunmuş olur.
Bağırsak veya midesinden açık veya gizli kanama geçirenler.
Kansızlık (anemi) tanısı konanlar,
Ailesinde mide ve bağırsak kanseri hikayesi olanlar,
50 yaşını geçmiş olanlar,
Son dönemde tuvalet alışkanlığında değişim yaşayanlar.
Devamlı kabızlık çekenler
Yemekten sonra kusanlar
Geçmeyen uzun süren ishaller, kanlı ishaller
Gaz ve gaita kaçıranlar
Olası kanserden korunmak için, mutlak surette gastroskopi ve kolonoskopi işlemi yaptırmalıdırlar.

Medikent Gastroenteroloji
ve Endoskopi:
Mide Sağlığınızı İnce Detaylarda Keşfedin!

Sağlıklı Sindirim, Sağlıklı Yaşam!

Medikent Gastroenteroloji ve Endoskopi birimi olarak, sindirim sistemi sağlığınıza özel çözümler sunuyoruz. Deneyimli gastroenterologlarımız ve modern endoskopi teknolojimizle, mide ve bağırsak sağlığınızı detaylı bir şekilde değerlendiriyoruz. Sağlıklı bir sindirim için hemen bizimle iletişime geçin ve gastroenteroloji randevunuzu alın!

İlgili Birimler